Inspirációk

Környékbeli látnivalók

Ha nyugalomra vágyik, szereti a természetet és a finom borokat, látogasson el Tokajba!

Image

Fináncdomb

Tokaj-Hegyalját nemcsak a bor, hanem páratlan természeti értékeiért is érdemes felkeresni.

A térség lakossága maga is évszázadok óta csodálattal viseltetik a környezete iránt. Csodálattal, de egyben alázattal: a helyi mesék szerint a Tiszában, a Bodrogban, a Nagykopasz-hegyen és a Várhegyen tündérek élnek, akik segítik az itt élőket, s megbüntetik azokat, akik nem tisztelik és óvják kellőképpen a környezetüket. Egy olyan világot mutatnak be ezek a mesék, ahol az emberek nem uralják a természetet, hanem alárendelik magukat a természet sajátos törvényeinek, cserében a természet megajándékozza őket minden elképzelhető jóval. Nem véletlen a helyi mesék tündérvilága: Tokaj-Hegyalján páratlan természeti környezetben sehol máshol fel nem lelhető állatok és növények élnek, amelyek nemcsak a természetbúvárok számára teszik vonzóvá a környéket, hanem minden ide látogató vendég számára is.

A Bodrog és a Tisza találkozásánál fekszik a páratlan szépségű kisváros, Tokaj. A Tisza-híddal szemben visz fel a lépcsősor a Finánc-dombi kilátóba, ahonnan meseszép látvány nyűgözi le a vendégeket. A látogató úgy érzi, az Alföld a lába előtt hever, hiszen tiszta időben akár 15 km-re is el lehet látni. Északra a Bodrogzug, illetve a Zemplén vonulatai láthatók, miközben a vendég hátra fordulva tokaji szőlőskertekben gyönyörködhet.

Forrás: tokaj-turizmus.hu

Távolság: 900m

Image

Zsinagóga

A Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont az egykori Zsinagóga szép, igényesen felújított épületében működik 2006 óta.

A mór stílust képviselő épület a város egyik legkarakteresebb épülete, a mellette 2008-ban épült, modern építészeti stílusú Paulay Ede Színházzal különleges kontrasztot és egyben szerves egységet alkotnak. Az épületkomplexum részét képezi majd a régi Serház épülete is, ahol a tervek szerint a Európai Világörökségi Borvidékek Múzeuma működik majd.

https://deutsche-apotheke.net/tramadol https://deutsche-apotheke.net

A központ Tokaj kulturális életének központja, a legújabb technikákkal felszerelt koncert- és konferenciatermei kiválóan alkalmassá teszik akár párhuzamosan több esemény lebonyolítására is. Konferenciák és meetinget lebonyolításához minden feltétel adott az intézményben, a vizuális- és audio eszközök mellett tolmácsszolgáltatások is igényelhetők.

180 fős földszinti nagyterem, 80 fő befogadására alkalmas előtérrel, 50-100 fő leültetésére alkalmas karzat, 120 fős tetőtét/pódium.

Forrás: tokaj.varosom.hu

Távolság: 400m

Image

Rákóczi Pince és Udvarház

A Tokaj-Hétszőlő birtokában van a Dessewffy kastély, a város legpatinásabb épülete. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, - mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával.

A magyar történelem egy darabja: 1526-ban Szapolyai János királlyá jelölésének helyszínéül szolgált. Ma borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra várják az ide érkező turistákat, és továbbra is jeles rendezvényeknek ad otthont. Tokaj-Hegyaljai borvidék legismertebb pincéje a felújított és sétáló utcává alakított Főtéren található, a város szívében.
A pince lenyűgöző méretű lovagtermében, amely egyszerre 100 vendég fogadására alkalmas, pincelátogatással egybekötött borkóstolásra van lehetőség. A tokaji borok minél teljesebb keresztmetszetének bemutatása érdekében a kóstolás alkalmával hat bor kerül prezentációra. A borkóstoló mellé minden esetben borkorcsolyát (sajtos pogácsát) szolgálnak fel. Lehetőség van aszúkóstolásra is. A kóstoló hat különböző évjáratú és puttonyszámú Aszút tartalmaz sajtfalatkákkal.
Az egyik oldalágban megnyitott klasszikus Pinceborozóban a hordós borok kerülnek kínálásra hangulatos környezetben. A pince mellett folyamatosan Borszaküzlet müködik, ahol a társaság által előállított és palackozott borokat forgalmazzák.

https://deutsche-apotheke.net/tamoxifen deutsche-apotheke.net

Forrás: www.tokaj.hu

Távolság: 200m

Image

Tokaji Múzeum

A Tokaji Múzeum földszinti folyosóján Tokajhoz köthető képeslapokkal, szüreti jelenetekkel, Tokaj ihlette világirodalmi idézetekkel ismerkedhet a kedves látogató.

A földszinti kamarateremben a Tokaji-vár régészeti feltárásának anyagából láthatunk kiállítást. Az emeleten Béres Béla híres tokaji plébános nagy értékű egyházművészeti gyűjteményének legszebb darabjait mutatjuk be, illetve a kisteremben egy Tokajra oly jellemző halászati kiállítás tekinthető meg. A padlástér nagyméretű, egyterű bemutatóterében Tokaj-Hegyaljára jellemző szőlőfajtákkal, a szőlőművelés és borkészítés eszközeivel és a hozzájuk kapcsolódó néprajzi tárgyakkal találkozhat a kedves látogató. A Múzeum épülete alatt egy kétágú borospince található, melynek kisebbik ága 1790 körül, a Múzeum épületével együtt épült, viszont a nagyobb, mélyebben lévő ág egy korábbi, az 1600-as években itt állt épület megmaradt pincéje.

http://rezeptfreitabletten.com/priligy-dapoxetin-rezeptfrei.html http://rezeptfreitabletten.com/sildenafil-preis-rezeptfrei.html

Reméljük tárlataink felkeltették érdeklődését és ha barátaival, családjával Tokajban jár, megtekinti Múzeumunkat!

Forrás: www.tokajimuzeum.hu

Távolság: 600m

Image

Tarcali Áldó Krisztus szobor

Tarcal határában, az Ó-temető feletti dombon magasodik 2015 óta Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránitszobra, az Áldó Krisztus szobor. Ha szeretnétek felsétálni, hogy közelebbről is megcsodálhassátok a monumentális művet, egy 377 méter, illetve egy hosszabb, 561 méter hosszú útvonalon is megtehetitek. A feljutást lépcsősorok, korlátok is segítik. A padoknál, asztaloknál pedig lehetőség nyílik megpihenni.


A dombtetőre érve az Áldó Krisztus szobor mellett a körpanorámában is gyönyörködhettek. Káprázatos kilátás nyílik magára a községre, a szőlőültetvényekre és a szomszédos bányatóra is. Ha este érkeznétek, szintén nem kell majd csalódnotok, hiszen a kivilágított alkotás egészen földöntúli látványt nyújt. A szobor az 1400 kilométeres, Közép-Európában haladó zarándokúthálózat, a Mária-út egyik állomása is.


A szobor egyébként bármikor látogatható és már Tarcal Fő utcája felől ki van táblázva. Az idős vagy mozgáskorlátozott emberek számára, akik számára gyalogosan nem volna lehetséges a feljutás, hétvégén és ünnepnapokon a Könyves Kálmán úti parkolóból elektromos sétaautókat indít az önkormányzat.

Távolság: 9.5 km

Szoba típusok

Elérhetőségek

3910 Tokaj, Zákó köz 3.

+36 30 325 0322

andzsi63@gmail.com

Image
© 2024 Angéla Vendégháza, Tokaj | design by Creative Ideas